Magiska smycken

Underbara handknutna malor och armband.

Angel balance

Angel Balance ❤️🙏 En magisk änglamala med vackra änglavingar istället för tofs. En mala när du behöver balans i ditt liv. Rosa zebra jaspis balanserar energin och förenar de maskulina och feminina energierna, Yin och Yang. Den balanserar även dina 7 chakran och den fysiska, intellektuella, känslomässiga och eteriska kroppen. Tillför optimism, antistress och ger dig mera ork att ta itu med dina problem. Den är grundande, för in glädje i ditt liv samtidigt som den är lugnande. Du får med en liten flaska med eterisk olja Cheer från Doterra som du droppar på lavapärlorna i nacken för att förstärka energin i malan och så doftar det underbart ❤️🙏. Pris: 750 kr

Angel Light ❤️ En handknuten magisk mala med angelite och lapis lazuli 😍. Angel Light hjälper dig att se ljuset i dig själv och andra. Öppnar upp för kommunikation med din egen skyddsängel för att lättare kunna känna närvaron och den villkorslösa kärleken ❤️. Den är mycket bra att använda vid meditation då den stärker ditt inre seende och visdom. Du får med en liten flaska Believe från Young Living som du kan droppa några droppar på lavapärlorna i nacken för att förstärka energin i malan samtidigt som den luktar gott 😍. Om du känner att den kallar på just dig, hör av dig ❤️. Pris: 750 kr

Let’s go 🤗 En mala för dig som behöver styrka, kärlek och mod att gå vidare. När det är dags att stänga en dörr och våga öppna en ny. Tigeröga ger dig mod, skyddar mot faror, sätter fart på ditt energiflöde och ger dig självsäkerhet att våga gå vidare ❤. Rosenkvarts sprider kärlek och harmoni, ger dig healing så du kan förlåta och försonas med dig själv. Ger dig styrka i det nya som kommer. Det finns även några änglar i malan som ger dig villkorslös kärlek och beskydd ❤. Den är även förstärkt med Young livingoljan Believe för att stärka tron på dig själv ytterligare 💕. Malan är laddad med mantrat Jag är stark och kommer att lyckas med allt jag vill ❤. Pris: 750 kr

Vill du ha en egen mala? Jag knyter en bara till dig. Vilka kristaller dras du till, vilka färger tycker du om?

Din egen mala görs efter dina önskemål och kommer till dig med en stärkande doft från Young Livingoljor.

Vad är en mala?

En Mala är en sträng av pärlor med 108 pärlor, som används i meditation eller bön.

Sitt i meditationsställning med ögonen slutna. Håll din mala i höger hand. Lägg den över långfingret och räkna med tummen. Pekfingret är utsträckt och ska inte röra vid din mala. Du börjar på mitten och räknar hela varvet runt, sen vänder du och räknar åt andra hållet. Repetera ett mantra tyst eller högt, en gång för varje kula och synkronisera med din andning. Det finns många olika mantran att använda beroende på vad man vill uppnå, du kan också räkna 1-108.

Varför en mala har 108 st pärlor finns det flera förklaringar på och några är:

Siffrorna 1, 0 och 8 representerar Ett ting, Ingenting och Allting (oändligheten). Så 108 står för alla dessa i ett och samma tal. Enheten, Tomheten och Oändligheten.

De 12 stjärntecknen gånger de 9 planeterna.

Det finns 54 bokstäver i sanskrit alfabetet. Var och en har ett manligt och ett kvinnligt, Shiva och Shakti. 54 gånger 2 är 108.

Om man kan vara så lugn i sin meditation att man endast tar 108 andetag under en dag så når man upplysning.

Kinesiska astrologin säger att det finns 108 heliga stjärnor.

Kristaller till din egen mala

Ametist är djupt lugnande för tankar och känslor. Den sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametisten är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Den stärker vår intuition och andliga närvaro.

Amazonit används av spelare för att dra till sig pengar och för alla för att öka chansen till framgång. Den hjälper vid svår barnsbörd. Den balanserar och ökar medvetenheten i hjärt- och solar plexuschakrat och är också bra för halschakrat. Amazoniten skapar inre balans och hjälper oss att bryta ovanor. Den hjälper oss att uttrycka och formulera våra behov och sätta gränser och kallas ofta därför en ”kvinnosten” eftersom gränssättning och att säga ifrån ofta är ett kvinnligt problem. Symboliserar vänskap. Bra sten vid meditation.

Akvamarinen är symbolen för elegans och är stjärntecknet Fiskarnas sten. Den hjälper till att öppna upp förmågan till medialitet och anses vara psykiskt och fysiskt renande och därför mycket användbar vid kommunikation av alla de slag den kan för detta ändamål gnidas mot kroppen eller användas i ett bad. Den skyddar vid resor, speciellt resor över vatten. Dess svala, lugna egenskaper kan också ha gott inflytande över dig när du ska ta examen eller gå på anställningsintervju. Stimulerar lek och fantasi. Akvamarinen har även magiska egenskaper för att läka kroppen, en förmåga som kan användas när hälsan brutits ner på grund av stress och spänningar, överdrivet ätande eller missbruk av alkohol, tobak eller medicin. Den motverkar självdestruktiva mönster. Bra mot hudsjukdomar, huvudvärk och matsmältningsproblem. Bra mot allergiska problem som snuva och klåda i ögonen. Hjälper mot problem i mun och hals.

Bergkristallen är en symbol för människans ande och intellekt. De bergkristaller man dras till stimulerar denna människas speciella utveckling. Bergkristallen är allmänt helande och kan placeras på smärtfyllda eller spända delar av kroppen. Den balanserar energin och löser upp blockeringar. Placera den under kudden för klarare drömmar och lugn sömn. Bör rengöras ofta. Stenens främsta gåva är att den stärker koncentrationsförmågan. Den hjälper dig att koncentrera din styrka och dina krafter mot det valda målet. Bergkristall kan verka likadant på kroppen genom att hjälpa dig koncentrera hela din energi på den kroppsdel du vill läka. För att snabbt lindra huvudvärk kan du sova med en bergkristall nära dig på huvudkudden. Stenen kommer att ta bort den spänning som är orsak till huvudvärken. Eftersom stenen hjälper dig att koncentrera dina ansträngningar är den också bra att använda i samband med bantning. Bergkristall hjälper dig till framgång med de aktiviteter som har med arbetet att göra. Om du är tvungen att göra ett svårt val kan du använda stenen tillsammans med Akvamarin för att nå klarhet och se vilken väg som är den rätta och styrka att följa den. Bra mot fysisk obalans, skyddar mot jord- och vattenstrålning. Allmänt helande vid fysisk obalans.

Hematit. En mycket grundande sten som också hjälper sår och skador att läka snabbare. Lugnar vid olika fysiska symtom, för bättre läkning. Hjälper oss att trygga och starka gå framåt i livet, starkt avstressande sten. Hematiten är stärkande för självkänslan och skänker handlingskraft, tålamod och grundning samt lindrar depression. Den är beskyddande och sägs dra ut sjukdomar ur kroppen. Självhelande.

indianagat

Indianagat

Stödjer lugn och ro, hjälper oss att släppa rädsla kring vår överlevnad för att våga ge mer av oss själva. Stärker självrespekten. Skyddar och ger styrka. Ger mod och handlingskraft för att övervinna osäkerhet. Bra för hjärtat. Chakra: rot.

svartjade

Jade, svart

Ger känslan av att vara ett av universums älskade barn. Verkar skyddande och ger en känsla av lugn och välmående. God grundning. Healar på känslan av otillräcklighet. Verkar återuppbyggande ända ner på cellplanet. Bra vid stress. Chakra: Rot. Affirmation: Sakerna faller på plats för mig. Nyckelord: Välmående.

lapislazuli

Lapis Lazuli är en bra sten att använda vid meditation och den hjälper mot depressioner, men den stärker också medialiteten och de andliga insikterna. En sten med mycket magi som ger dej klarhet. Lapis skänker styrka och kraft och stärker också immunförsvaret. Förbättrar förhållandet barn-vuxen, ökar fruktbarheten. Ger styrka och klarhet och ökar koncentrationen, samtidigt som den stärker immunförsvaret och är bra mot spänningar. Ger andlig insikt och kraft.

malakit

Malakiten är en kraftfull sten som för upp blockeringar och förträngda känslor till ytan. Den skyddar mot negativitet. Malakiten är allmänt stärkande och helande och förstärker inre visioner. En kraftsten som ger förnyad energi. Ger hopp och tröst Den är känd för att hjälpa företagare, den drar till sig kunder.

opal

Opalen sägs skydda bäraren mot blixtnedslag och även uppliva hjärta och tanke. Opalen öppnar vägen för insikt och acceptans för att nå djupare i själen. Den ger en upplevelse av att ingenting är en tillfällighet och att vi drar till oss det vi behöver. Om din grundenergi är kreativ stärks din kreativitet. Är den däremot destruktiv stärks din destruktivitet. Därför kallas Opalen felaktigt för olyckssten. Harmoniserar dig i förhållande till den känsla du är i eller vill programmera.

rosenkvarts

Sprider harmoni och kärlek, för kärlek och ömhet är karaktäristiskt för stenen. Den skänker villkorslös kärlek och healing eftersom den hjälper oss att försonas och förlåta oss själva och andra. Djupa hjärtesorger läks genom dess helande och lugnande effekt. Rosenkvartsen ger trygghet och beskyddar mot skadlig strålning t ex från datorer, TV-skärmar, dataskärmar eller jordstrålning.

sodalit

Hjälper till att gå vidare när det stagnerat och man sitter fast i något. Oftast där det finns starka känslor förknippade. Vi blir lugna och kan slappna av. Hjälper oss att kunna kommunicera på ett begripligt sätt. Öppnar upp för andlighet och håller oss samtidigt grundade i den fysiska verkligheten. En fin meditationssten. Balanserar dina manliga och kvinnliga energier. Bra mot halsinfektioner, balanserar ämnesomsättningen, stärker lymfsystemet.

solsten

Glädjesten. Solstenen öppnar vägen för intuition, kreativitet och glädje. Den befrämjar den sexuella energin och används till att avhjälpa obalans på detta område. Solstenen kan också hjälpa till att belysa och öka förståelsen för tidigare inkarnationer och sammanlänka dem med detta livet. Bra vid sexuell obalans, har en vitaliserande inverkan.

tigeröga

En sten som skyddar mot faror. Den hjälper oss att se förflutet och framtiden för klarare tanke och djupare förståelse. Sätter fart på kroppens energiflöden när du känner dig tömd. Ger självsäkerhet till alla som bär stenen. Tigeröga ger också ett gott stöd om du ska börja på något nytt på egen hand, efter ett avsked eller en separation, när sorgetiden är över och livet ska fortsätta. Det är en mycket bra sten att ge till unga människor som ska börja stå på egna ben i livet. Tar fram sanningen och hjälper dig se och förstå dina egna fel, avslöjar falska vänner och varnar för faror. Den beskyddar mot yttre faror och ger mod att fortsätta även om det kan se dystert ut.

Månadsstenar

Januari – Granat, hematit eller serpentin.
Februari – Ametist, kunzit eller sugelit.
Mars – Akvamarin, amazonit eller heliotrop.
April – Bergkristall, karneol eller klar fluorit.
Maj – Rosenkvarts, grön krysophras eller mangankalcit.
Juni – Citrin, gul kalcit eller gul bandagat.
Juli – Månsten, mjölkkvarts/snökvarts eller selenit.
Augusti – Sardonyx, peridot, chalkopyrit eller solsten.
September – Jade, grön aventurin eller mossagat.
Oktober – Blå kalcit, malakit eller blå bandagat.
November – Röd jaspis, heliotrop eller mookait.
December – Lapis lazuli, onyx eller azurit.

Stjärntecken

Väduren – Bergkristall, diamant.
Oxen – Rosenkvarts, smaragd.
Tvillingarna – Citrin, vit safir.
Kräftan – Månsten, pärla.
Lejonet – Karneol, gyllene topas.
Jungfrun – Jade, blå safir.
Vågen – Lapis lazuli, opal.
Skorpionen – Obsidian, svart pärla.
Skytten – Turkos, blå zirkon.
Stenbocken – Granat, rubin.
Vattumannen – Ametist, klar spinell.
Fiskarna – Heliotrop, gyllene beryll